Wat is de prijs voor een website?

Een website is maatwerk, dit zorgt ervoor dat het niet altijd even eenvoudig is om in te schatten hoeveel deze website jou nu net zou kosten. Om hierbij te helpen hebben we een kleine uiteenzetting gemaakt van de verschillende kosten en hoeveel deze kunnen bedragen. 

Het is belangrijk om weten dat de prijs voor een website steeds onderverdeeld kan worden in een éénmalige kost, maandelijkse kost en een jaarlijkse kost. Hieronder vind je meer info.

website laten maken brasschaat antwerpen edegem
mellow webdesign

Eenmalige kosten

De éénmalige kosten zijn de bedoeld voor het ontwikkelen van de website.  Deze fase kan je zo duur maken als je wil, aangezien er oneindig veel functionaliteiten kunnen toegevoegd worden aan een website en je deze ook volledig zelf kan schrijven. Wij kiezen er echter voor om deze in WordPress te maken. Dit drukt de kosten en de oplevertermijn.

Standaard website

Voor een standaard website of webshop in WordPress kan je er van uitgaan dat deze €950,00 – €3500,00 kan kosten. 

Meer geavanceerde website

Wil je  extra functionaliteiten op jouw website,  dan kan de prijs wel oplopen tot boven de €5000,00 euro.

Wij raden aan om altijd een onderscheid te maken tussen wat  essentiele functionaliteiten zijn voor jouw website en wat optionele functionaliteiten zijn. Zo kan je de kosten drukken, en die optionele functionaliteiten kan je altijd later nog toevoegen.

Wat is essentieel voor mijn website?

Wil je ontdekken wat onze verschillende paketten inhouden? Neem dan zeker een kijkje in ons aanbod. Of neem contact op met ons en we bekijken samen vrijblijvend wat jouw website nodig heeft.

Maandelijkse kosten

De maandelijkse kosten zijn de kosten die nodig zijn om jouw website up and running te houden. Dit zijn dus voornamelijk de kosten voor het onderhouden van jouw website en de kosten voor de hosting.

De hosting is eigenlijk een plekje op een server die je huurt. Hierop zet je de bestanden van jouw website en dit zorgt ervoor dat jouw website wel degelijk online kan komen te staan. Deze kost kan variëren van €5,00 tot €40,00 per maand. Waarbij er een onderscheid is in gebruiksgemak, ruimte, … Het is trouwens steeds een goed idee om jouw hosting te laten doen door jouw developer, als er dan is eens mis is met de hosting kan dit vlot worden opgelost.

Daarnaast heb je nog kosten voor onderhoud, dit zorgt ervoor dat jouw website up-to-date blijft, veilig blijft en goed blijft werken. Deze kosten variëren tussen €20,00 en €75,00.

Mellow webdesign maakt jouw website
laten maken mellow webdesign

Jaarlijkse kosten

Tenslotte hebben we de jaarlijkse kosten, deze omvatten domeinnammen en een SSL certificaat.

Een domeinnaam is de URL die jouw website zal hebben, hiervoor reken je best €15,00 tot €30,00 per jaar.

Daarnaast is ook een SSL certificaat belangrijk. Dit SSL certificaat zorgt voor de veilige verbinding tussen jouw server en jouw website. Je kan tegenwoordig geen website meer hebben zonder SSL certificaat. Al een geluk kan je dit vaak gratis verkrijgen. Heb je toch wat extra beveiliging nodig, dan kan je er een kopen voor €50,00 tot €250,00 per jaar.

Wil jij een website laten maken die er goed uitziet op alle toestellen?

Wist je dat ongeveer 70% van de eerste website bezoeken gebeurd via je smartphone? Daarom bouwen wij enkel websites die perfect responsief zijn!

Mellow webdesign maakt jouw mobiele website
website laten maken
Get in Touch

De eerste stap naar jouw nieuwe website